Başkan Yılmaz, Halka Hesap Verdi...

Kullanıcı Oyu:  / 2
En KötüEn İyi 


Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz bir ilke daha imza atarak belediye tarihinde ilk kez bir halk toplantısı düzenlendi.

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz belediye meclisi üyesi arkadaşlarıyla birlikte halkın karşısına çıkarak bir yıllık icraatlarını anlattı, gerçekleştirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgiler verdi.

Çarşıbaşı Belediye Salonunda yapılan halk toplantısına MHP İlçe Başkanı Cevat Yılmaz, DSP İlçe Başkanı Ekrem Eski, DP İlçe Başkanı İbrahim Kul, SP İlçe Başkanı Abdullah Kul, İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Öztürk, köy ve mahalle muhtarları, AK Parti il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlar katıldılar.
Slayt gösterisi eşliğinde katılımcıları bilgilendiren Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz büyük projelerin zaman ve sabır istediğini ifade ederek vaatlerinden birisi olan halk gününü bundan sonrada düzenlemeye devam edeceklerini söyledi. Başkan Yılmaz ilçe ekonomisinin canlanması için yüksekokulun veya fakültenin hayati önem taşıdığını ifade ederek şunları söyledi: “İlçemize bu önemli yatırımı kazandırmak için Sevgi kardeşlerin arsa bağışı ile ilgili olarak bir önerileri oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz.ü  Bu yatırımı ilçemize kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. İlçemize bir Anadolu Lisesi ve yeri hazır olan bir lise binası kazandırmak için girişimlerimiz var. Sahilimizi düzenleyerek buraya sosyal yaşam alanları inşa etmeyi planlıyoruz. İlçemiz halkının da isteği doğrultusunda sahil geçiş yolunun güzergâhının değiştirilmesi için müracaatlarımız oldu. Afet konutlarımızın çevre düzenlemesi için 170 bin TL'lik ödenek çıkartılmıştır. İhalesi yapılan projenin inşaat çalışmalarına başlanılmıştır. İlçemizin can damarı durumundaki İskefiye Deresi'nin ıslahını yaparak, dere kenarlarına yürüyüş yolları ve sosyal yaşam alanları yapacağız. Ayrıca otobüs terminali, küçük sanayi sitesi kurulması, kapalı pazaryeri ve balıkhane ile gençlik ve kültür merkezi gibi yeni hizmetleri ilçemize kazandırmayı planlıyoruz” dedi.
ÇARޞIBAޞI İÇİN BÜYÜK DÜŞžÜNÜYORUZ


Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz bir yıllık bir süre içerisinde kısıtlı imkanlarla önemli hizmetler yaptıklarını ifade ederek devam den projeler hakkında şu bilgileri verdi: “Büyükliman Grup İçme Suyu Projesi'nin ihalesi 24 Mayıs'ta yapılacak. Eylül ayı içerisinde ise inşaatı başlayacaktır. Derin deniz deşarjı ve pompa istasyonu projesinde çalışmalara başlanılmıştır. Bu konuda yüklenici firmayla yaşanan sorunlar nedeniyle iş yargıya taşınmıştır. Cumhuriyet Parkı için modern bir projenin hazırlığındayız. Mezbaha hanemizi AB stantlarına uygun hale getireceğiz” diye konuştu.
HİZMETLERİ SIRALADI
Başkan Yılmaz bir yılda yaptıkları hizmetlerin bazılarını ise şöyle sıraladı: “Çarşıbaşı Mahallesi'ndeki Yavuz Grup yolu üzerinde bulunan METEM önündeki virajı ve okul girişini genişleyip asfaltlayarak önemli bir sorunu ortadan kaldırdık. Burunbaşı Mahallesi'nde bulunan Çarşıbaşı İlköğretim Okuluna çıkış yolu genişletilerek,ü  asfaltı, kaldırımı ve korkulukları bitirilmiştir. Bazı mahallelerimizde parke ve kaldırım çalışmaları yaptık. Spora destek verdik. Kanalizasyon çalışmaları yaptık. Araç parkımızı pick-up ve JCB ile takviye ettik. Çevre temizliğimiz için ilçemizin muhtelif yerlerine çöp kutuları monte ettik. Anons sistemini ve ses düzenini yeniden gözden geçirdik. Çarşıbaşı köprüsü altını betonladık. Trabzon-Çarşıbaşı durağına kulübe kazandırdık. Köy ve mahallelerimize yolcu taşımacılığı yapan araçlara ticari taşıt plakası sorununun çözümü için girişimlerimiz devam ediyor. Avni Akkan Caddemizdeki imar palanımızı; yaptığımız menfez ve istinat duvarı ile standart hale getirdik. Pazaryerimizde gerekli düzenlemeleri yaptık. Düğün salonunun önünü asfaltlayarak çamurdan kurtardık. Cenaze aracımıza dondurucu kazandırdık. Kapalı devre kamera sistemi ile internet üzerinden gurbetçilerimizin özlemlerini giderdik. Bu sistem sayesinde sorunlar anında müdahale ettik. İlçemize yapılan 2 adet üst geçit için girişimlerde bulunduk” dedi
MUHALEFET CUMUR'UN SÖZLERİNİ HATIRLATTI


Son olarak soru cevap bölümüne geçildi. Bu bölümde konuşan SP Çarşıbaşı İlçe Başkanı Abdullah Kul Başkan Yılmaz'ı böyle bir toplantıyı organize ettiği için kutlayarak yol güzergahının değişmesi için imza kampanyası önerdi. MHP Çarşıbaşı İlçe Başkanı Cevat Yılmaz'da toplantının düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında AK Parti Milletvekili Mustafa Cumur'a seslendi.
Yılmaz, “Belediye başkanı aday tanıtımında ‘başkanın söylediğinin on katını yapacağız' diyen sayın milletvekili sözünü tut. Yoksa Çarşıbaşı'nı Akçaabat'a mı bağlamayı düşüyorsun” dedi.
Cevat Yılmaz ayrıca, “Sayın belediye başkanı bu ilçe için yapacağınız her hizmette yanınızdayız” şeklinde konuştu.
CANLI BAĞLANTI YAPAN CUMUR'DAN MÜJDE
Toplantının son bölümünde Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz'ı telefonla arayan AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, İskefiye Deresi Islah Projesi için 7 milyon TL'lik ödeneğin bütçeye konulduğunun müjdesini verdi.
Başkan Yılmaz'ın bu müjdeyi salonda açıklamasının ardından alkış sesleri yükseldi.
YÜKSEK OKUL YERİ İÇİN ARSA SÖZÜ
Belediye Başkanı Yılmaz'ın yüksekokul için “arsa çalışmalarımız devam ediyor” sözlerinin ardından kürsüye gelen emekli öğretmen Tayyar Sevgi, “Üniversiteye bağlı bir yüksek okul kurulabilmesi için biz fedakarlık etmeye ve kardeşlerimle birlikte arsanın önemli bir bölümünü ücretsiz vermeye hazırız. Yeter ki Çarşıbaşı'na yüksekokul veya fakülte gelsin, ilçemiz gelişsin. Ayrıca yine sahil yolunun deniz kenarına atılması için de gerekli desteği vermeye hazırız” dedi.
Başkan Yılmaz, düz lise binası için Spordan Sorumlu Bakan Faruk Özak'ın, İMKB ile görüşmelerinin devam ettiği belirterek, “Sayın Bakanımızın sözü var. İMKB yapmazsa bile 2011 yılında lise binamız kesinlikle yapılacaktır. Ayrıca anaokulumuz da yakın zamanda ihale edilecektir” dedi.

ü 

ü 

Lütfen Üye Üye Olunuz.Aksi halde yorumlarınız eklenmeyecektir.

Yorumlar   

# laz 13-05-2010 23:15
ne yaptılar şuana kadar bundan sonrada yapacaklar ancak yemesini bilirler ama yalan çok herşey yaparla icrat olsun
# laz 13-05-2010 23:17
bende çarşıbaşına havuz yaptıracam ama başkan olursam birgün
# Ahmet KÖSE 13-06-2010 12:56
Hey gidi Çarşıbaşı hey kimlerin eline kaldın. Bu iş çoluk çocuk işi oldu. Daha düne kadar çarşıbaşına inemeyenler şimdi Çarşıbaşının kaderiyle onuyor.