Bir Kaldırım ޞenliği Daha Böyle Geçti...

Kullanıcı Oyu:  / 4
En KötüEn İyi 


Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Çarşıbaşı İlçesi Kaldırım Yayla ޞenlikleri'nin 73.sü, on binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

31 Temmuz Cumartesi günü başlayan Geleneksel Çarşıbaşı Kaldırım Yayla ޞenlikleri, 1 Ağustos Pazar günü gerçekleştirilen etkinliklerle sona erdi. İnsan, çadır ve araç yönünden adeta izdihamın yaşandığı şenliklere AK Parti Trabzon Milletvekili Kemalettin Göktaş, Çarşıbaşı Kaymakamı Özkan Demir, Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, Garnizon Komutanı Jandarma Başçavuş Ömer Erhan, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, Yalıköy Belediye Başkanı Ali Bayram Tanrıverdi, AK Parti İlçe Başkanı Zekeriya Karaçengel, CHP İlçe Başkanı Fevzi Usta, DSP İlçe Başkanı Ekrem Eski, AK Parti Vakfıkebir İlçe Başkanı Serdar Hindistan, il genel meclisi üyeleri İbrahim Öztürk ve Halil Kul, muhtarlar, daire amirleri, gurbetçi işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Sanatçılar Mehmet Tak, Gülseren Gül, Mediha Sivrikaya, Elif Köse, Ali Rıza Çolak, Muhammet Ustabaşı, Mustafa Bahar, Ali Erdoğan, Mehmet Erdoğan, Ferhat Genç, Aslan Bülbül, Turan Demir, Ali Bektaş ve Fırat Doğukan Gümüş'ün konserleriyle mest olan vatandaşlar, saatlerce süren kemençe ve davul-zurna eşliğinde horon oynayarak, stres attılar.

Kral Karadeniz TV'nin canlı yayınladığı ve Fatma ޞentürk'ün sunuculuğunu yaptığı şenliklerde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, yaylaların ve yayla şenliklerinin en önemli kültürel miraslardan olduğunu belirterek, “Bu kültürel mirası gelecek nesillerimize devraldığımız seviyeden daha iyi seviyede bırakmak bizlerin görevidir. Bu şenlikler gurbetçilerimizin buluşma noktasıdır. Buraya gelerek bizlerle bu güzel ortamı paylaşan bütün gurbetçilerimize, misafirlerimize ve hemşerilerime teşekkür ediyorum” dedi.

Çarşıbaşı Kaymakamı Özkan Demir ise yaylaların insan yaşamında önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Bu güzel doğanın değerini bilelim ve bu doğayı koruyalım. Yayla şenlikleri insanları kaynaştırma açısından büyük önem taşımaktadır. Burada yapılan şenliklerde sizlerin ihtiyaçlarını karşılama noktasında komitede yer alan arkadaşlarımızla elimizden gelen gayreti gösterdik. Emeği geçen bütün muhtar ve görevlilere teşekkür ediyorum” dedi.

ü 

ü 

Lütfen Üye Üye Olunuz.Aksi halde yorumlarınız eklenmeyecektir.

Yorumlar   

# ebru 06-08-2010 14:18
ne güzel dimi,insanlar toplanıyor hasret gideriyor eğleniyor yiyor içiyor,hepsi bir arada dimi,birde yediğimiz içtiğimiz ortama sıcmasak dimi,bir bayan olarak bunu yazıyorum ama kimse kusura bakmasın kardeşim,biri gitsin geride bıraktıklarına baksın,her taraf cop içinde pislikten geçilmiyor..
elinize iki cop poşseti alıp toplayamadınızm ı pisliğinizi ayıpp size...
gercekten cok yazık,demekki lafla peynir gemisi yurumuyor,bir işi yaa doğru organize edin yada yapmayın lütfen...
# zengin musa 07-08-2010 19:18
guzel diyorsun da agzina yakisarak konus
+1 # ismail dağ 08-08-2010 12:34
2009da dernekten 2 gün sonra köye ve yaylaya gıttım cöpler yıne bu yılki gibi ortada bırakılmıştı kendımutandım ve ayıbladım orkanısasyonu yapanları da kınadım orda tıcaret yapanlardan makbuz karşılıhı para alınıb oranın temizlenmesi lazım deyiLmi bu şenlığolması icin erdem yapıya teşekkür ederim temizliğinide mi yaptırsın utanın biraz emeği gecen herkese teşekkür ama böyle devam edcek se daha yapılmasın ERDEM YAPIDANDA RICA EDİYORUM BÖYLE OLACAKSA SIPONSOR OLMAYIN hic yoksa dohayı kirletmeyelim
# Ahmet DAĞ 09-08-2010 11:46
"Her şerde Bir Hayır",
Bu günlerde yaşadığımız acının ardından şenlik yorumu yapmak hoş değil ama doğruyu söylemek boynumuzun borcudur.Önceli kle acıyı yaşayanların ve cümlemizin başı ssağolsun,ALLAH böyle kaza ve gelecekler göstermesin.ޞe nlik için yapılan yorumlardan hepsi çöp sorunu ile ilgili...Böyle olacağını bu site yayına geçtiği ilk günlerde yazmıştım.Olmas ı gereken;tertip komitesi temizlik için ekip oluşturmalıdır. Orada ki çöplerin pınarlarımızın kirletilmesini sağladığını unutmayalım .
# Ahmet DAĞ 09-08-2010 11:52
eğer böyle yapılmazsa;şenl iğin yapılmaması için girişimlerimin olacağını kamuoyu oluşturmak,prot esto etmek ,mülki amire şikayet etmek çektiğim resimleri gazeteye vermek ...temizliğe örnekse;Kayabaş ı yaylası
"temiz,geleceğe miras ve yaşanabilir bir çevre için "
+1 # ebru 12-08-2010 17:14
musa bey ağzına yakışanı konuş diyor.
ismail ve ahmet beyler,ne güzel özeleştiri
yapıp yanlış olduğunu söylüyorlar.
musa bey,cevre kanunu diye bişiy var,artı danıştayın bu konularla ilgili bir sürü verilmiş kararı var,bunları okumanızı tavsiye edebilirim.
unutmayalım,kelime anlamı kötü olsada benimki masumane bişiy.
ama sizin attığınız plastik esaslı maddeler 400 yıl sonra doğayla uyum sağlıyor.
şimdi,lütfen sizde özeleştiri yapınki bir sonraki panayırlarınızd a bu durumlarla karşılaşmayın.
# zengin musa 15-08-2010 10:18
ebru hanim dediginizde haklisiniz ancak bu guzel bir dille anlatarak soylenir.ben bunu sana anlatmaya calistim.sunu bilmelisinki argo konusarak kimse seni dinle,mez hersey hosgoru icinde anlatilir.deger li koylululerimin tabiki yanlisi var.insallah onlarda senin ozelestirinden bir ders cikarir...
# ebru 15-08-2010 16:31
musa bey anlayışınız için tşkr...
# zengin musa 16-08-2010 23:18
ne demek her insan her yasta birsey ogrenmeli degil mi.zenginoglu_61@hotmail.com gorusmek dilegiyle kimsiniz acaba
# ebru 17-08-2010 18:25
:-)) genel konuşuyoruz dimi,özel davetinize olumlu yanıt veremiycem,üzgü nüm....
# zengin musa 17-08-2010 20:22
canin sagolsun bu kadar cevreci bir kisiyi bilmek isterdimm.
# irfan 19-08-2010 16:23
Bu çöp olayına bende şahit oldum..ama bu belediyenin işi bunu da erdem yapı dan beklemek saçmalık olur..erdem yapı gereken katkıyı şenliğimize yapmıştır...
# ebru 20-08-2010 16:34
:-) belediyenin işimi...?
belediye ne alaka irfan bey,belediye sınırları dışında bir yer burası..
hangi köyün mucavir alanları içindeyse o köy muhtarlığı bu işten sorumludur.....
belediye ile uzaktan yakından ilgisi yok.....
# zengin musa 21-08-2010 05:07
ya ebru bosver erdem yapi ya bukadar yuklenme.tamam yanlis yanlistir.dogru belediyenin alakasi yok..herseyin en iyisini elestirildikce daha guzel olacaktir...
# ebru 21-08-2010 12:21
:-)) musa beyy,erdem yapıyamı yüklenmişim,doğ ru oku lütfen...
ben ne demişim sorumluluk mucavir alandan sorumlu olan muhtarlıktır.....
konuyu başka yönlere cekme cabanızı anlıyorum ama sorun değil ben kendimi her plartfomda savunabilirim.. .
# zengin musa 21-08-2010 20:46
himmm oyle mi sponsor olan erdem yapiy di ondan.muhtarlik olabilir.yanlis anlamisimm